3 Eylül 2008 Çarşamba

Hangi Hallerde Kasko Ödemeleri İptal Olur

1- İlgili taşıtın Trafik Kanunu'na göre gerekli ehliyete sahip olmayan kişilerin kullanması sırasında hasarlanmasında.

2- Taşıtın Trafik Kanunu'nda belirtilen miktardan fazla alkol almış veya uyuşutucu kullanmış kişiler tarafından kullanılması sırasında hasar görmesinde.

3- Hertürlü savaş, istila, yabancı düşman haraketleri ve/veya askeri hareketler nedeniyle meydana gelen hasarlarda.

4- Bakımsızlık, çürüme, yaşlanmaya bağlı olarak meydana gelen hasarlarda.

5- Sigorta poliçisinde belirtilmeyen arızalarda lastiklerin eskimesi durumunda.

6- Ruhsatta belirtilen miktardan fazla yük/yolcu taşınması durumlarında meydana gelebilecek hasarlarda.

7- Nükleer olaylar sonucu aracın dolaylı yoldan nükleer zarar görmesi durumunda.

8- Taşıtın zorunlu haller dışında (arıza,kaza) tarifeli vapur, tren, uçak seferleri dışında taşınırken hasarlanması durumunda.

9- Araç sahibinin yakınları ve tanıdıkları tarafından kasten verilen zararlar veya yakınlar tarafından aracın kaçırılması durumunda meydana gelecek hasarlarda.

10- Kamu kurumları haricindeki kurumlar tarafından araca el konulması durumlarında oluşacak hasarlarda.

Bu durumlarda kasko ödemeri iptal olur.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

yıl içinde 3 kereden fazla kasko poliçesinden yararlanmaktan dolayı iptal edildiğini, dahası kasko poliçelerinin plakaya değilde tc kimlik numarasına göre yapılmasından dolayı hiç bir sigorta şirketi tarafından kasko yaptıramıyacağımı üzülerek öğrendim. Gece park halindeki aracınıza vurup kaçan kişiyi tespit edemediğiniz ve kaskodan yararlandığınız için suçlu siz sayılıyorsunuz. Ayrıca kararyolları kanununda bir maddeye göre bu işlemin yapıldığı söyleniyor ancak poliçelerde bu madde yer almıyor."Bilgilendirilmedim" dediğinizde de "beyaz eşyalarda garanti kağıdını almadığınız yada kaybetmiş olmanız sizin garanti şartları dışındaki arızalarınızı gidermeyi gerektirmez" gibi saçma sapan bir örnekle cevaplandırılıyorsunuz. Bunu yapanda yapı kredi sigorta. Siz siz olun poliçe dışındaki koşulları iyi araştırın. Malesef yurdumun sigortacılığında müşteriyi güvence altına almak değil amaç, ver parayı ben kedimi güvence altına alayım düşüncesi yatıyor

Adsız dedi ki...

her halukarda kazığı vatandaş ödüyor, tonla para ödüyoruz bişey olunca karşılığını alamıyoruz alsak da aldığımız için yani firmayı zarara uğrattığımız için kasko iptal oluyor